Skip to main content

Herr

 • Herrkläder
  Kläderna gör mannen -
  vi gör kläderna
  Vi har ett stort sortiment av
  kostymer, frackar, smokingar,
  jaquetter och frockcoats.

Bröllop- och Högtidskläder för mannen

Vi har högtidsklädseln för herr oavsett om du är brudgum, bestman, toastmaster eller bröllopsgäst. Vår ambition är att hitta rätt kläder för dig och för varje tillfälle. Ibland kan det kännas svårt att veta vilken klädsel som passar till vilken högtid. Vi hjälper dig att hitta rätt och följa det som eventuellt står på inbjudan till festen.

Johans Högtidkläder erbjuder ett stort sortiment av kostymer, frackar, smokingar, jaquetter och frockcoats. Frack, smoking, jacquette och svart kostym finns även för uthyrning.

Kvalitet i varje detalj är viktigt hos oss. Bland kända märken för kostym och frackar hittar du Cavaliere, Digel och Tailor. Skjortor kommer från Oscar of Sweden och frack/smokingskjortor har vi från Bosweel och Cavaliere.

Herrarnas accessoarer såsom slipsar, flugor, manschettknappar, bröstknappar och näsdukar kommer från Stockholms Kravatt, John Henric och Dako & Portia,.

Klädkoder – rätt kläder till rätt högtid

Det kännas rätt att följa den klädkod som arrangören av högtiden har valt. Det bidrar till rätt stämning och är ofta vald med omsorg. Nedan ger vi några tips.

Frack

Som regel kan sägas att frack är en kvällsklädsel som bärs ofta vid bröllop och galamiddagar. Till frack bärs alltid vit fluga och en vit näsduk är lämplig som accessoar.

Smoking

Smokingen är även det en aftonklädsel och passar till exempelvis baler, supéer eller bröllop. Till smoking är det snyggt med matchande cummerband som finns i flera färger.

Frockcoat

På senare år har det blivit allt populärare att bära frockcoat vid bröllop och stora fester. Frockcoaten kan enkelt beskrivas som en längre kavaj. Under kavajen bärs vit skjorta, kravatt och gärna en glansig väst i brokadmönster.

Leverantör

Kontakta oss

Hitta oss

Skicka oss ett mail

Kontaktuppgifter

Linnégatan 51-53
     413 08 Göteborg